Zes redenen om een schapenvacht te kopen - Topschapenvachten

Zes redenen om een schapenvacht te kopen

Waarom je interieur niet af is zonder schapenvel
12 July 2021

Je hebt het vast wel eens gezien in bladen, bij iemand thuis, op televisie of op de woonboulevard: een schapenvacht. Ze zijn er in allerlei kleuren en formaten en hebben een warme uitstraling. Schapenvachten worden vaak gebruikt om een bank of stoel te decoreren of als zacht kleed voor op de vloer. Voor ieder interieur is wel een geschikte schapenvacht te vinden. Zo kun je iedere kamer voorzien van de warmte en gezelligheid die een schapenvacht uitstraalt. Hieronder worden zes redenen beschreven waarom het de moeite waard is een schapenvacht aan te schaffen. Dit kan natuurlijk voor jezelf, maar ook als cadeau.

schapenvacht stoel

1. Heerlijk zacht

Ten eerste is een schapenvacht natuurlijk heerlijk zacht. Het geeft warmte en is fijn om aan te raken. Dit maakt een schapenvacht natuurlijk uiterst geschikt om tot rust te komen op de bank tijdens de koude dagen. Gebruik het bijvoorbeeld als dekentje of om op te liggen. Een zacht kleed op de vloer is natuurlijk altijd fijn, het is lekker warm en zacht aan je voeten. Je kunt natuurlijk ook op het kleed gaan zitten. Bijvoorbeeld als je tijdens een romantische avond samen voor de openhaard kruipt met een mok warme chocolademelk.

2. Erg veelzijdig, gedurende het hele jaar

Bij een schapenvacht denk je al gauw aan de koude winterdagen, waarop je kan wegkruipen tegen of onder een schapenvacht. Heerlijk zacht, warm en sfeervol. Echter is een schapenvacht te gebruiken in alle seizoenen. Door de jaren heen zijn er veel verschillende kleuren en designs schapenvacht op de markt gekomen. Voor ieder interieur en voor iedere gelegenheid kun je een bijpassende schapenvacht vinden. Ben je gek op de lente en laat je deze kleuren terugkomen in je interieur? Neem dan bijvoorbeeld een licht roze schapenvacht als aanvulling op je inrichting. Een schapenvacht kan ook sfeer brengen op een terras gedurende alle seizoenen. Geniet lang na van een gezellige avond op een loungebank met schapenvacht bij een vuurtje of een terrasverwarming.

3. Je geeft een ‘tweede leven’

Hier had je wellicht nog niet over nagedacht, maar met het aanschaffen van een schapenvacht geef je het een ‘tweede leven’. De schapen worden namelijk niet geslacht voor hun vacht; het is een restproduct van de vleesindustrie. Door de vacht van de schapen te gebruiken voor nieuwe producten worden er geen onnodige delen van het dier weggegooid. Dit is wellicht goed om te weten wanneer je twijfelde over de aanschaf van een schapenkleed, maar je tegen het slachten van dieren voor hun vacht bent.

4. Het geeft een extra dimensie in je interieur

Het gebruiken van een schapenvacht als woonaccessoire is erg bekend. Je kunt kiezen voor verschillende uitstralingen bij het gebruiken van schapenvacht. Het kan bijvoorbeeld zorgen voor een luxe uitstraling, voor warmte en gezelligheid of voor speelsheid wanneer je kiest van vrolijke kleuren. Door het gebruik van verschillende materialen in je inrichting geef je het wat extra diepte. Deze extra dimensie die de schapenvacht aan de ruimte toevoegt kan net de ‘finishing touch’ zijn waar je naar opzoek was. Ben je aan het herinrichten en heb je het idee dat er iets mist in de kamer? Overweeg dan eens een schapenvacht.

5. Makkelijk te onderhouden

Een mooi product als een schapenvacht wil je natuurlijk in zijn optimale staat houden. Gelukkig heeft een schapenvacht weinig onderhoud nodig. Zo kan je het regelmatig even uitkloppen. De schapenvacht hoeft ook niet gewassen te worden. Door het niet te wassen, blijft de vacht in zijn optimale staat. Zit er een vlek of vuil op je schapenvacht? Dan kun je dit makkelijk weghalen met een vochtig doekje en het daarna droog deppen met een droge doek. Hiermee krijg je de meeste vlekken wel uit de schapenvacht, waardoor wassen dus niet nodig is. Het gemakkelijke onderhoud van de schapenvacht is een van zijn aantrekkelijke kenmerken.

6. Blaas je oude meubels nieuw leven in

Een schapenvacht wordt veel gebruikte ter decoratie, dat is al een aantal keer aan bod gekomen. Het zal je echter verbazen wat een schapenvacht kan doen voor je oude meubels. Voor stoelen en banken wordt bij decoratie al snel gedacht aan kussens. Een mooie stoel of fauteuil wordt al gauw vol door kussen te gebruiken, waardoor weinig zitruimte overblijft. Door een schapenvacht over de stoel te draperen geef je het een compleet andere uitstraling en wordt de stoel comfortabeler om op te zitten. Heb je een leren bank of fauteuil met beschadigingen? Dan is een schapenvacht ook ideaal. Een schapenvacht op een leren bank geeft het een warmere uitstraling. Met de schapenvacht kun je dus niet alleen de beschadigingen bedekken, maar ook een nieuwe uitstraling aan het meubel geven.