Waarom geen imitatie schapenvacht kopen? - Topschapenvachten

Waarom geen imitatie schapenvacht kopen?

Wat is een echte schapenvacht?
12 July 2021

Schapenvachten kom je overal tegen. En dat is niet voor niets. Dit trendy woonaccessoire is niet meer weg te denken uit het interieur. Of je het nu op de bank, terras of stoel drapeert. Door de natuurlijk eigenschappen is de schapenvacht niet alleen prachtig, maar heeft het ook vele voordelen. Maar alleen van echte, natuurlijk schapenvachten profiteer je van deze voordelen en niet wanneer je een imitatie schapenvacht aanschaft. Wil jij graag een schapenvacht aanschaffen? Bestel dan geen imitatie schapenvacht. Ze lijken misschien wel identiek op een echte vacht, maar dat zijn ze zeker niet!

Wat is een imitatievacht?

Een imitatievacht is goedkoper dan een echte schapenvacht, maar dit betekent natuurlijk niet dat dit een betere aankoop is. Een imitatie schapenvacht gaat namelijk zeker niet zo lang mee als een echte vacht. Daarnaast zijn ze een stuk dunner en minder zwaar. De achterkant is namelijk geen echt leer, maar een synthetische stof. Een imitatievacht wordt in een fabriek geproduceerd. De nep wol wordt met machines in de fabriek op de achterkant van katoen gestikt. Dit nep wol zorgt er ook voor dat de vacht niet zo zacht is als echt wol. Een echte vacht kost dan misschien wel vier keer zoveel, maar is ook een stuk mooier en gaat langer mee. Met een echte schapenvacht heb je meer waard voor je geld.

Wat is een echte schapenvacht?

Een echte schapenvacht komt rechtstreeks van de schapen. De schapen worden niet enkel geslacht voor hun vacht. De schapenvacht is namelijk een bijproduct uit de vleesverwerkende industrie. De vachten worden met zorg geselecteerd en hebben een eerlijke afkomst. In een looierij worden de vachten op een ambachtelijke wijze gelooid. Zo worden de natuurlijke eigenschappen behouden en dat is belangrijk. De natuurlijke eigenschappen van wol zorgen er namelijk voor dat de vacht de omgevingstemperatuur reguleert. In de winter geeft de wol juiste warmte af en in de zomer houdt de wol de schapen juist koel. Dit betekent dat je een echte schapenvacht zowel in de winter als in de zomer kunt gebruiken. Daarnaast behoudt het wol ook de natuurlijk eigenschap dat de vacht zacht blijft. Ten slotte blijft een echte schapenvacht erg lang goed en mooi. Sommige vachten kunnen wel 80 jaar meegaan wanneer je ze goed onderhoudt. Dit betekent dat je ze regelmatig moet kammen, stofzuigen, uitkloppen en met de hand moet wassen.

De voordelen van een echte schapenvacht

Hierbij nog eenmaal de vele voordelen van een echte schapenvacht voor je op een rijtje:

  • De wol van een echte schapenvacht is zachter.
  • De wol van een echte schapenvacht is dikker.
  • Een echte schapenvacht is zwaarder.
  • De onderkant van een echte schapenvacht is echt leer in plaats van synthetisch materiaal.
  • De vorm van een echte schapenvacht is natuurlijk en niet te perfect symmetrisch zoals je bij imitatievachten ziet.
  • Een echte schapenvacht voelt warmer aan en houdt je dan ook echt warm in de winter.
  • Een echte schapenvacht kan je in de zomer juist koel houden.
  • Echte schapenvachten ruiken lekker. Je verwacht het misschien niet, maar de geur van natuurlijk wol kan erg fijn ruiken.
  • Een echte schapenvacht gaat lang mee.

Een echte schapenvacht is mooier. De natuurlijke look van een echte schapenvacht is onvervangbaar.