Veelgestelde vragen over schapenvachten - Topschapenvachten.nl

Veelgestelde vragen over schapenvachten


Wanneer jouw vraag er niet tussenstaat, neem dan contact met ons op via het contacformulier

Als ik een vacht bestel, krijg ik dan daadwerkelijk de vacht die op de foto staat? Wij proberen de vacht zo goed mogelijk weer te geven. Doordat wij niet van elke vacht een foto maken kan er soms een klein verschil ontstaan. Qua kleur, wolsoort en maat zal de foto altijd overeenkomen met het product. Omdat het een natuurproduct is, kunnen er kleine verschillen in kleur en / of vorm optreden tussen het weergegeven en geleverde product.
Leveren jullie ook aan het buitenland? Jazeker! Woon je in buitenland en wil je graag een prachtige schapenvacht in huis? Dan kun je zeker terecht bij Topschapenvachten.nl! Wij versturen ook schapenvachten naar adressen het buitenland. Voor meer informatie over levertijd en verzendkosten voor internationale zendingen kun je terecht bij de klantenservice.
Wat betekenen de maten bij de schapenvachten? Klik op de schapenvacht naar jouw keuze en je ziet naast de afbeelding een rijtje maten staan. Bijvoorbeeld: Lengte: 110 – 120 cm. Breedte: 60 - 70 cm. Wol lengte: 12 - 18 cm. De lengte afmeting gaat om de verticale lengte. De breedte om de horizontale breedte van de vacht. De wol lengte over de lengte van de haren van de vacht. Je zou dit ook wel de hoogte van de vacht kunnen noemen. Je ziet bijvoorbeeld een groot verschil van wol lengte tussen een medicinale schapenvacht met kort wol en een IJslandse moeflon vacht die erg lang haar heeft. Bij het opnemen van de maten meten we de achterkant op het vel. De wol wordt dus niet meegenomen in de maat. Dit betekent dat de vacht aan de voorkant dus altijd wat groter is. Ga je naar de productpagina, dan zie je ook een lengtemaat naast de naam van het item staan. Een S, M, L of XL.
Wat is een 'wasbare' schapenvacht? Staat er bij de productinformatie over het betreffende item aangegeven dat de schapenvacht wasbaar is, dan betekent dit dat je deze vacht een enkele keer kunt wassen in de wasmachine op 30 graden. Vaak heeft een wasmachine ook een speciaal wolwasprogramma. Je kunt er ook voor kiezen om de vacht chemisch te laten reinigen in een stomerij. Staat er niet aangeven dat de vacht wasbaar is, stop het dan ook nooit in de wasmachine!
Hoe maak ik mijn schapenvacht schoon? De verzorging van een schapenvacht is erg belangrijk. Je wilt ten slotte dat de vacht een lange tijd meegaat, er mooi uit blijft zien en lekker blijft ruiken. Maar hoe onderhoud je je schapenvacht het allerbeste? Verschillende typen schapenvacht vereisen een verschillende behandeling. Er is geen absolute gebruiksaanwijzing, behalve dat je het wassen van de schapenvachten in een wasmachine beter niet kunt doen. Tenzij bij de productinformatie van het betreffende item staat aangegeven dat de vacht wasbaar is, dan kun je ervoor kiezen de vacht in de wasmachine te wassen op 30 graden of naar de stomerij te brengen. Helaas zijn vele vachten hier niet bestand tegen. De prachtige vacht kan erg kwetsbaar zijn en niet bestand zijn tegen teveel hitte en het ruwe wassen van een wasmachine. Schapenvachten wassen:
  • Stoom alleen met schuim voor een goede wol reiniging.
  • Was de schapenvacht met de hand in koud water. Gebruik een mild en vloeibaar wasmiddel.
  • Schud de vachten na het wassen goed uit om het overtollige water te verwijderen.
Schapenvachten drogen:
  • Strek de vacht goed uit om het vorm te geven tijdens het drogen.
  • Droog de vacht niet in zonlicht of directe warmte zoals een verwarming.
  • Stop een schapenvacht nooit in de droger!
Verzorging van schapenvachten:
  • Kam de schapenvachten regelmatig. Dit zal ervoor zorgen dat de vacht langer een mooie en zachte uitstraling heeft.
  • Wil je kleine vuiltjes verwijderen? Klop de schapenvacht buiten uit met een mattenklopper of dep de vacht schoon met een vochtige doek.
  • Gebruik een stofzuiger om kruimels en andere kleine vuiltjes te verwijderen.
Laat gekleurde vachten alleen professioneel laten reinigen!
Kun je allergisch zijn voor schapenvachten? Schapenvachten zijn van nature anti-allergisch. Je kunt dus niet allergisch zijn voor schapenvachten! Heb je een allergie voor huisstofmijt? We adviseren de schapenvacht regelmatig goed buiten uit de kloppen met een mattenklopper. Laat de vacht verder regelmatig buiten luchten. Wol neemt over het algemeen vrij weinig stof op. Het stof dat zich zou verzamelen op de vacht, kun je er dus snel en eenvoudig van af kloppen.
Ik wil een schapenvacht voor mijn hond. Welke kies ik? Honden vinden een schapenvacht, net als mensen, heerlijk om op te liggen! Over het algemeen houden honden liever van een schapenvacht met wat kortere haren, zoals een schapenvacht van kort wol. De langharige vachten van een IJslandse moeflon zijn dan wel prachtig, maar een hond kan met zijn of haar nagels in de lange haren verstrikt raken. We adviseren daarom vachten met kortharige of halflange wol voor een hond. Heb je een hond met gewrichtsproblemen? Dan heeft hij of zij zeker baat bij de warmte die een schapenvacht kan bieden. Zeker in de winter is een vacht een prachtige cadeau voor jouw beestje.
Helpt een schapenvacht bij rugpijn? Wil je graag een schapenvacht aanschaffen die kan helpen tegen rugpijn? Dan raden wij de medicinale schapenvacht aan. Deze schapenvacht van kort wol heeft een medische werking. De grote vacht dichtheid zorgt er namelijk voor dat de lichaamswarmte wordt vastgehouden. Bovendien wordt vocht erdoor afgedreven. Door deze werking worden medicinale vachten vaak gebruikt bij lichamelijk klachten. De hogere vacht dichtheid maakt de schapenvacht ook geschikt tegen doorliggen (decubitus). De doorbloeding van de huid zal zo worden verbeterd. De vacht verdeelt de druk van het lichaam op een natuurlijke manier. De doorbloeding wordt zo op een natuurlijk wijze gestimuleerd. Rugklachten en spierpijn worden verminderd doordat de lichaamswarmte wordt vastgehouden. Heerlijk zo’n schapenvacht op de bank, stoel of bed. Zeker voor de koude wintermaanden werkt een schapenvacht als een lekker warm kacheltje. De medicinale schapenvacht is ook toepasbaar in een rolstoel of een autostoel.